top of page

Walking, walking, walking...

Vanaf 19ste eeuw is er een steady stroom met excentriekelingen en depressievelingen die maar gingen wandelen en er over gingen schrijven (als ik met name de Engelse lectuur lees..., en ook veel weer nu in de laatste 20 jaar), hele einden. En nu wandelen we ons weer suf. En het helpt, na 40-plus minuten begint ontspanning en kom ik in ieder geval uit mn eigen stress loopings...

Dit weekend in mei een wandeling van bijna 40km gemaakt, en zo lekker uit eigen huis vertrokken. Door het malse mei-land van het Groene Hart naar een kleine camping gewandeld aan een prachtig riviertje, de Vlist bij Haastrecht. Zonnig, warm, en aan het einde dreigende luchten in veel kleuren grijs. Nadat ons tentje stond, trok er ook een echte bui over, en daarna zo mooi groen gras en nog weer wat zon in de lucht, grijsgeel. En dat moment! Dan zijn het de kleuren dit ik in een snelle digitale schets om mijn telefoon probeer te vangen.


Of andere momenten, vastgelegd in een korte kleurstudie van het landschap. Hier zie je een vroege morgen in de duinen in februari, koud maar de zon komt net op. Digitaal, met je vinger schetsen moet je wel snel werken, niet al te veel ruimte voor detail. En dus moet je wel in grote-stappen-snel-thuis het geheel op het scherm krijgen. En met dat licht erachter, krijg je zulke heerlijke kleuren.

En extra bonus: digitaal laat mij ook vlotter werken omdat je niet snel iets echt verprutst voor je gevoel. Je kan altijd undo doen of lagen weghalen of opnieuw beginnen, veel vrijer. Hieronder een heideveld wat net was uitgebloeid in september. Eigenlijk vond ik dat erg jammer... en was ik een beetje klaar met daar tekenen en schilderen. Maar met een snelle digitale telefoonschets kreeg ik toch weer een beter gevoel van de kleuren en kleurvlakken die er wel waren.


En tot slot hier twee snelle schetsen nog, die ik zelf best geslaagd vind. De ondergaande zon op allerlei schappenbillen in november, en een turquoise huis in het Schwarzwald in april. Als je dit op een foto zou zetten, heb je moeite de accenten er zo uit te halen, maar ik zag ze! en heb ze geschetst :-)

En, in het licht van de brutale kunstenaar, als je als lezer het leuk zou vinden om een giclee print van een van deze schetsen te hebben... kan dat via


13 views0 comments

Recent Posts

See All

home

コメント


bottom of page