top of page

DRUK! 2023 (Voorheen Beurs van Bijzondere Uitgevers)

Ruim honderd uitgevers en makers uit Nederland en België verkopen op zondag 3 december 2023 hun kunstboeken. Van Drukkerij de 1000poot verschijnt nieuw 'Wolvoetige minimens zoekt Vulkaan'

Image-empty-state.png

Drukkunstbeurs 2023

Je bent van harte welkom op de Drukkunstbeurs, waar het boek 'Verhaalkaart' van Drukkerij de 1000poot voor het eerst in het openbaar verschijnt.

Image-empty-state.png

5 april tot 7 mei 2023

opening zaterdag 8 april om 15:00 uur

Expositie bij ArtiBrak

Landschap, het is al eeuwenlang een geliefd bij kunstenaars. De SPIEGELING hiervan is terug te zien in het werk van Suus Zweekhorst, Lotje Meijknecht, Rosemarijn van Limburg Stirum en Lucy de Kruijf. Zij die exposeren in galerie ArtiBrak, Herenstraat 76 te Voorburg.

Image-empty-state.png

g l e n BOEK in Mooi Marginaal 8

g l e n BOEK is een van de boeken die is uitverkoren voor Mooi Marginaal, de selectie van mooiste boeken van kleine uitgevers uit de afgelopen 2 jaar.

Image-empty-state.png

Expositie 'in jouw irissen geen baggerslootjes'

Marianne van Velzen (woord) & Lotje Meijknecht (beeld). Samen maakten we de dichtbundel 'In jouw ogen geen Baggerslootjes', verstild en eenvoudig werk over het land in het Groene Hart. Dit werk is nu geëxposeerd in De tuin van de Smid.

Image-empty-state.png

Mooier dan de titel kunnen we het niet zeggen

De dichtbundel "In jouw ogen geen baggerslootjes" van Drukkerij de 1000poot met gedichten van dichteres Marianne van Velzen ligt nu te koop in de winkel INDEX Poetry BOOKS in Leiden

Image-empty-state.png

expositie Galerie Zône

Tekenend of schilderend kijk ik graag naar de kern van landschappen. Het ritme van slootjes in een weiland, reflectie van licht in een polder, het spel van kleuren. Om zo iets van mijn verbondenheid met het land te kunnen vertellen, iets van wat de sfeer van het land voor mij doet.

Image-empty-state.png

Exclusieve uitgave 'Rondje Tiengemeten'

Een exclusief voor Natuurmonumenten gedrukte versie van het originele (handgedrukte) l o g BOEK 'Rondje Tiengemeten' is nu te koop in het bezoekercentrum van het eiland TIengemeten.

Image-empty-state.png

Murks in 'Mooi Marginaal 7'

Het boek De feiten in de Zaak Murks - deel 1 'Nachtelijke ontmoetingen' heeft een plaats gekregen in Mooi Marginaal 2018-2019. Murks en Willem zijn vereerd. Lees het heerlijke jury commentaar in de prachtige catalogus en kom de reizende tentoonstelling bewonderen...

Image-empty-state.png

Theedoek op recept

In samenwerking met VMAT.nl zijn deze kleurige theedoeken ontworpen en speciaal voor de winkel duurzaam geproduceerd ... Ze zijn in diverse winkels verkrijgbaar (Vanmanenaantafel, ...) en ook hier op de site online https://www.lotjemeijknecht.nl/textiel

Image-empty-state.png

Damasten tafelkleden

Dit wit damast geweven tafelkleed heet Groentechips. Een eigentijds ontwerp van Lotje Meijknecht, deze grafisch weergave van 12 à 15 cm grote groenteafbeeldingen; vandaar 'groentechips' . Zo krijgt het klassieke damasten kleed een klassieke moderne uitstraling.

Image-empty-state.png

april 2018

schilderijen | fotografie | beelden | meubels

Tuinkamer-tentoonstelling

De bewoners van het Lutherse Weeshuis, Middelweg 38 in Leiden stellen hun benedenverdieping ter beschikking voor een weekend expositie. Samen met Wendy van Baar, Rian Geurts, Frida van der Poel en Rosemarijn van Limburg Stirum is er een bijzondere expositie samengesteld.

Image-empty-state.png

w i s s e l RECEPTEN bij Pomino

Pomino's eigen sugo en pesto saus zijn opgenomen in de reeks met wisselrecepten die Rosemijn van Limburg Stirum en Lotje Meijknecht jaarlijks publiceren. Originele grafiek prints en ansichten zijn bij de Italiaanse delicatessen zaak Pomino Leiden te koop.

Image-empty-state.png

Leidse ansichten bij Van Manen aan Tafel

Vier digitale (op de telefoon gemaakte) schetsen van Leiden en omgeving zijn nu getransformeerd tot ansichtkaarten. Herkenbaar, is het niet? Nu voor €1 te koop bij Van Manen aan Tafel, of in diverse formaten via mij te bestellen ...

Image-empty-state.png

van vroeger tot nu

nu

Kort CV & publicaties

De onderwerpen in de schilderijen en grafiek van Lotje Meijknecht zijn onpretentieus. Wars van het grote gebaar probeert ze via haar werk door te dringen tot de essentie van de dingen die ze ziet, het wezen van het (vaak Hollandse) landschap of van een stilleven.

Image-empty-state.png
  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
  • LinkedIn
bottom of page