top of page

Expositie bij ArtiBrak

5 april tot 7 mei 2023

Landschap, het is al eeuwenlang een geliefd bij kunstenaars. De SPIEGELING hiervan is terug te zien in het werk van Suus Zweekhorst, Lotje Meijknecht, Rosemarijn van Limburg Stirum en Lucy de Kruijf. Zij die exposeren in galerie ArtiBrak, Herenstraat 76 te Voorburg.

Landschap, het is al eeuwenlang een geliefd onderwerp voor kunstenaars: het fascineert, het ontroert, het roept herinneringen op. De weerspiegeling hiervan is terug te zien in het werk van vier kunstenaars, die exposeren in galerie ’ArtiBrak, Herenstraat 76 te Voorburg.

Verlangend naar ruimte en vergezichten schildert Suus Zweekhorst het Hollandse polderlandschap, geen spectaculaire natuur, maar toch zo indrukwekkend mooi in zijn eenvoud.

Lotje Meijknecht weet m.b.v. van veel verschillende technieken haar eigen beeld van de natuur te scheppen.

Bij Rosemarijn van Limburg Stirum groeit het werk onder haar handen; ze gaat wel uit van bijvoorbeeld een schets die ze maakt in de natuur, maar het uiteindelijke beeld ontstaat al denkend, kijkend en werkend in haar atelier.

De keramische objecten van Lucy de Kruijf zijn gebaseerd op oervormen uit oude culturen. Ze vindt haar inspiratie in de aarde, want daar komt het leven uit voort en daar keert het naar terug.

bottom of page